Info til hvalpekøbere

Hvem er vi 

Vore hunde

Hvalpe

Opdræt

Nyheder

Kontakt

 Links

Hjem

Standard 

,..

Info til hvalpekøbere

 Hvalpe nyt 

Kommende hvalpe  

..

Beaglen er til dig,
Der vil have en livlig hund med stor energi.  
Har lyst til at være aktiv med din hund. 
Vil have en kærlig og glad familiehund. 
Vil have en stor hund i en lille krop. 
Har en god humoristisk sans. 
 
 

Beaglen er ikke til dig,
Der har have, men ikke hegner den ind.  
Er travlt optaget af familie, arbejde eller andre aktiviteter og ikke har tid til at aktivere og stimulere en hund i det daglige.
Forventer en hund, der kun går til skellet.
Forventer en hund, der holder øje med dig hele tiden på gåturen og som ikke går sine egne veje. 

De hunde vi anvender i avl er selvfølgelig smukke, velbyggede, sunde hunde med et godt temperament. Som medlem af Beagleklubben efterlever vi selvfølgelig Beagleklubbens sundhedskrav for optagelse på Beagleklubbens hvalpeliste.  
 
Vores hvalpe sælges med DKK-stambog, registrering i Dansk Hunderegister, chip-mærkning, ormkursbehandlet 3, 5 og 7 uger gamle. Når de kommer til dyrlægen for at blive chippet, får de deres første vaccination og en sundhedsundersøgelse. Hvalpen får en sundhedsattest og et EU pas. En vigtig ting hvis man rejser til udlandet med sin hund.  

Vi forventer, at vores hvalpekøbere har sat sig grundigt ind i, hvad beaglen er for en race. At man har gennemtænk, om beaglen nu er den rette hund og om man har tid og overskud til en hvalp.
Har man de rette omgivelser og omsorg at tilbyde hunden. Hvad kan jeg/vi tilbyde og gøre, for at en beagle for et skønt hundeliv hos mig/os.
Vi sælger helst ikke til familie med børn under 5 år og familie i lejlighed uden have.

Vi kan bl.a. anbefale Dansk Kennel Klub's bog - Beagle. Lavet i samarbejde med Beagleklubben og kan lånes på biblioteket..

Med hvalpen følger også et medlemskab af Beagleklubben og en hvalpepakke med foder, gode råd o.s.v . Vi vil selvfølgelig altid stå til rådighed med gode råd og vejledning resten af hundens liv. 
 

Det er meget vigtigt for os, at mor og hvalpe har ro og fred de første 3 uger efter fødslen. Derfor laver vi et af vores værelses til " en hule", hvor de andre hunde ikke har adgang. Værelset ligger ved siden af vores TVstue/ kontor, hvor vi opholder os det meste af tiden. Vi sætter en hundelåge op i gangen, så de andre hunde ikke kan komme hen til værelset, og tæven kan gå til lågen og få vores opmærksomhed.

Når de andre hunde kan ikke komme hen til "hulen" kan tæven kan føle sig tryg. En tryg tæve er med til at give ro til hvalpene, og tæven prøver f.eks ikke at grave hvalpene ned i hvalpekassen og/eller flytte rundt på hvalpene. Vi efterlever blot naturen, hvor tæven ville have gravet en hule til hvalpene og så først lade hvalpene blive introduceret til resten af flokken, når de kan gå, se og høre.

Fra værelset er der udgang til en et indhegnet lufteområde, hvor tæven kan være i fred. Når vores hunde ikke er inde i huset, lader vi selvfølgelig tæven have frit angang til hele huset. I løbet af en uge eller to efter fødselen vil tæven som oftest søge de andres selskab i små portioner.  

Når hvalpene er 5 uger gamle, bliver de flyttet til et værelse med større gulvplads, hvor de har adgang til stor indhegnet løbegård og hvorfra de også har fri adgang til os i huset. Vores hvalpe bliver præget med alle de ting, der hører til i et hus. De er med os såvel inde som ude. Efterhånden som moderen tillader det, bliver de også præget af resten af vores beagleflok. Jo ældre og modiger de små "banditter" bliver, jo større område for de lov at udforske. Fra hvalpekasse til 5000 m2 stor have/skov, hvor de hygger sig dagen lang.

Familie og venner, store som små kommer tit på besøg for at nusse og kæle med hvalpene

Vores hvalpe er leveringsklare, når de er 9 uger gamle, men er dette tidspunkt ubelejligt, så beholder vi gerne hvalpen lidt længere.
 
Det er vigtig for os som beagleopdrætter at avle på sunde og velafbalancerede temperamenter så tæt på beaglestandarten som muligt, så vores hvalpe bliver sunde, velfungerende dejlige familiehunde.  
 
Birgitte er uddannet hos Jan Fennell " The Doglistener" som hundelytter og står gerne stå til rådighed, hvis der skulle opstå problemmer hund og familien imellem.
Vi kan varmt anbefale Jan Fennell's "Hundelytteren" og "Hundelytteren i praksis". Kan lånes på biblioteket. 
 

Tøv ikke med at kontakte os, for vi har altid tid til en snak om beaglen.