Beagle racestandard

Hvem er vi 

Vore hunde

Hvalpe

Opdræt

Nyheder

Kontakt

 Links

Hjem

Standard 

,

 Karakter-egenskaber

Den lille jagthund er godmodig, glad og munter, intelligent og udspekuleret, men også noget stivsindet.

Takket være sine karakteregenskaber bliver beaglen i dag først og fremmest holdt som familiehund. Beaglen er en meget kærlig og glad familiehund, som aldrig er skarp eller aggressiv.

Beaglen er en drivende jagthund, lille og smart, robust og selvstændig, er jagtegenskaberne en naturlig og væsentlig del af dens karakter. Derfor er det meget karakteristisk, at Beaglen altid ses med næsen i jorden, når den færdes ude.

Den følger alt for gerne enhver fært, og når den jager i kobbel, viser den også i dag selvstændighed og egensindighed. Derfor må beaglen fra lille opdrages konsekvent, hvilket ofte kan være svært over for den lille indbydende og charmerende hvalp

Beaglen syntes som hovedregel om andre hunde. Det skyldes dens oprindelige eksistens som pack-hound - dvs. en stor flok jagthunde der lever og arbejder sammen. Netop af den grund trives Beagler også i menneskeflokke. Andre af dens meget positive egenskaber er dens arbejdsvilje og nysgerrighed, og det er derfor en synd, hvis man ikke lader Beaglen deltage i ens aktive liv. Kun på den måde stimulerer man hunden - og en velstimuleret Beagle er en lykkelig hund.

Standard

   Oprindelsesland: Storbritanien
Karateristiske træk:    En livlig hund, hvis væsentlige funktion er at jage, især hare, ved at følge sporets fært. Den er frejdig og besidder stor energi,udholdenhed og beslutsomhed. Den er årvågen, intelligent og ligevægtig.  
Temperament:   Elskelig og opvakt, hverken aggresiv eller frygtsom. 
Hoved:  Af ret god længde, kraftfuldt uden at være groft, uden rynker og folder - mere fint bygget hos tæver. Skallen skal være svagt hvælvet, moderat bred, men let nakkeknude. Stoppet er klart markeret og delen afstanden mellem nakkeknude og næsespids så lige som muligt. Næsepartiet ikke spinkelt og spidst, læberne rimeligt fyldige. Næsen er bred og foretrækkes sort, men en svagere pigmentering er dog tilladt hos lysere farvede hunde. Næseborene er store og åbne. 
Øjne:  Mørkebrune eller nøddebrune, temmelig store, hverken dybtliggende eller fremtrædende, placeret med god bredde og med et mildt indtrængende udtryk. 
Ører:  Lange, med afrundede spidser. De kan nå næsten frem til næsespidsen. De er lavt ansatte, tynde i strukturen og hænger smukt ned tæt langs kinderne. 
Bid:  Kæberne skal være stærke med et perfekt, regelmæssigt og komplet saksebid, d.v.s. overmundens tænder tæt overlapper undermundens og er placeret lige i kæberne. 
Hals:   Tilstrækkelig lang til, at hunden uden besvær kan nå ned til det spor, den skal følge. Halsen er let buet og har en smule løs halshud. 
Forpart:  Skuldrene godt tilbagelagte, ikke svære. Forbenene lige og lodrette, stillet godt ind under kroppen, med god knoglekraft og rund benstamme, som ikke må blive tyndere mod poterne. Mellemhånden kort. Fast tilsluttede albuer, som ikke drejer ind- eller udefter. Højden til albuen er omrking den halve skylderhøjde. 
Kropsstykket:  Overlinien lige og vandret. Brystet når ned til under albuen. Ribbenene er godt hvælvede og går langt bagud. Lændepartiet er kort og kompakt, men harmonisk. Selve lænden er kraftfuld og smidig, bugen ikke alt for opkneben. 
Bagpart:   Muskuløse lår og velvinklede knæ. Haserne faste, lavt ansatte og parallelle. 
Poter:  Kompakte og faste, godt hvælvede og med kraftige trædepuder. Ikke harepoter. Kløerne korte. 
Hale:  Solid, moderat lang. Højt ansat og båret muntert, men ikke krøllet ind over ryggen eller fremadbøjet fra haleroden. Godt beklædt med hår, især undersiden. 
Bevægelse:  Ryggen holdes vandret og fast, uden antydning af rullen. Bevægelsen er jordvindende og fri med langt fremgreb fortil og rettet helt lige fremad uden høje benløft. Bagbenene yder godt fraskub. Hunden må ikke træde snævert bagtil eller have padlende eller flettende forbensbevægelser. 
Pels:   Kort, tæt og vejrbeskyttende. 
Farve:   Enhver anerkendt hound-farve undtagen leverbrun. halespidsen hvid. 
Størrelse:  Ønskelig minimum skulderhøjde: 33 cm. Ønskelig maksimum skulderhøjde: 40 cm.