Loved and very much missed

Hvem er vi 

Vore hunde

Hvalpe

Opdræt

Nyheder

Kontakt

 Links

Hjem

Standard 

..

 DKCH KLBCH Skansehøj's Johan

 ( Daisy Hills Dynamiske Domino - Skansehøj's Valonia )

19.04.1994 - 11.04.2008 

Johan er født 19.04.94, og har lige fra starten haft stor succes i udstillingsringen. Ud over at være dansk champion, klub champion, har han også titler så som NORV96 og BESG97.  

Han har afkom i Danmark, Tyskland,  

Østrig, Kroatien og Slovenien. 
 

Johan har bestået 

"Den Østriske Brugshundsprøve",

og dansk schweissprøve på 3t/400m 

Johan har været en utrolig dejlig hund. Han har givet os oplevelse ud over det normale og vi savner ham utrolig meget. Heldigvis har vi hans oldebarn Heavenly Rosalind, som med stor success har ført hans gener videre i vores kennel.

.

Følgende beretning skrev Henning til Beaglebladet for at fortælle, hvor stor en katalysator Jupi har været for os.  

Beretningen om Johan
"En skæbnefortælning af Henning Kristiansen"
 
 

Vores "Beagleliv" startede i 1994 med Johan/Jupi/Jupper, ja kær hund har mange navne.
D. 11/4 måtte vi desværre sige farvel efter 14 fantastiske år. 
Efter Birgitte og undertegnede flyttede sammen i 1994, så lød den første ordre: så skal vi have hund!!. Vi blev så enige om en Beagle, da vi ville have en "rigtig hund", men også en lille hund, så er der vel ikke andre racer!!! 
Der blev talt meget om den her hund vi skulle have, som selvfølgelig bare skulle være en familiehund, med lidt lydighedstræning. 
Mine kollegaer i Aalborg lufthavn måtte også høre på mig, men så en dag kom de hen til mig og fortalte, at der var en Beagle med flyet fra København, og Lotte Jensen stod der for at afhente. Ud af kassen tumlede Valo, og jeg erklærede over for Lotte, at sådan en hund var jeg interesseret i og Lotte fortalte, at der gerne skulle være flere, da Valo havde været til parring i København. 
Kan man købe en hvalp erklærede jeg og jeg tror nok, Lotte var lidt skeptisk, men jeg fik da telefonnummeret og vi var meget vedholdende, så da hvalpene blev født, blev vi ringet op. Der var kommet 3 tæver og 1 han. Tæverne var solgt, og det var selvfølgelig ikke så godt, da vi helst ville have en tæve, men efter et besøg og et lille kig på den "lille mand", så var det afklaret, selvfølgelig skulle vi have ham. 
Denne sommer var der VSS i Nørresundby og vi besluttede at køre derud, for at se Beagler og hilse på. Johan var nu ca. 3 måneder, og blev taget nøje i øjesyn af Lotte, hvorefter hun begyndte at tale om hundeudstilling. Vi var lidt skeptiske, men besluttede at give det en chance. Vi blev tilmeldt til Engesvang og Herning i november.
Vi ankom lidt spændte med vores lille hvalp, og blev lidt chokeret, da de voksne hanner begyndte at komme. Sikke nogen "muller" de havde, mon lille Johan nogensinde kunne komme til at leve op til det!!!
Birgitte viste ham, og det var unægtelig en prøvelse for begge to!!, men "sørme" om ikke han vandt hvalpeklassen, med følgende åben kritik af Dommer Jesper Pedersen. 
" Her har vi så en hanhvalp med så lige en ryg, at man kan stille en serveringsbakke på den, men han skal hjem og træne!!."
Det er utroligt hvad man husker, når det er godt!!. Nu var det jo pludselig sjovt at være på udstilling!!.  
Vi prøvede igen i København, da han var blevet unghund. Her lod Mr. Beagle himself (Andrew Brace) ham vinde unghundeklassen, og endte som 6. bedste han.
Nu var det ikke bare sjov. Nu var vi bidt af bacillen!! og lille Johan var gået fra kun at være familiehund til også at være udstillingshund, med meget ambitiøse ejere!!. 
Den næste skalp blev taget i sommerferien, som nu lige pludselig blev lagt efter hundeudstilling. Det blev verdensudstillingen i Budapest. Her blev Johan 2. bedste han, altså Reserve Verdensvinder og nu blev der åbenbart holdt øje med ham fra ringsiden.
Kort tid efter vi var kommet hjem ringede telefonen: Guten tag es ist Frantz Erhard aus Østerrich!!
Han ville gerne parre med vores lille Johan, en uge efter holdt varebil plus campingvogn i vores indkørsel og de blev ca. en uge. 
Under en senere tur til Østrig, hvor Johan bestod Østrigsk jagtprøve, blev Birgitte kontaktet af Ivancica fra Kroatien. Hun ville også gerne have en parring, men der var jo langt til Danmark.
Det blev dog klaret, Birgitte "pakkede" Johan i kassen, og de tog med fly til Zagreb hvor Birgitte og Johan blev indlogeret på hotel, alt betalt!!. 
Vi var nu ved at være ret imponeret over hvor meget røre Johan skabte i vores liv og alt dette var jo kun starten til vores hundeliv, som i dag tæller en flok på 9 beagler, hvalpe og kennel. 
Glemte jeg at fortælle, at han også blev anden bedste hund i Berlin, kun slået af en Bullmastiff. Han skyggede vist for ham!!. 
Birgitte, Stine og undertegnede, har meget at sige Johan tak for. Denne kæle/familiehund skabte en lille revolution i vores liv. Da han var på toppen ville han gerne spise kirsebær med de store!!, nu har han dem for sig selv, nemlig under 2 kirsebærtræer i vores frugthave og vi er sikker på, at Hundehimmelen for ham er fuld af masser af frisk fært og dejlige løbske tæver.